Gebruik je zorgverzekering om gezond te blijven

Je  zorgverzekering wil je liever niet gebruiken. Toch kun je je  verzekering handig gebruiken, juist om gezond te blijven.

Gebruik je zorgverzekering om gezond te blijven

Gezond blijven is wel zo prettig. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je zorgverzekeraar. Want als je gezond bent, hoeft je zorgverzekeraar minder te vergoeden. Daarom investeren veel verzekeraars in gezondheidsdiensten.

Zo bieden sommige aanvullende zorgverzekeringen periodieke gezondheidskeuringen of bijvoorbeeld een sportmedisch advies. Ook kan je bij een aantal zorgverzekeraars korting krijgen op de sportschool of kun je begeleiding krijgen bij het afvallen. Reis je  veel naar het buitenland? Dan kom je bij verschillende aanvullende verzekeringen in aanmerking voor vergoeding van (een deel van de kosten van) vaccinaties

Wil je het nieuwe jaar goed beginnen? Mogelijk is een cursus stoppen met roken dan wat voor je. Een cursus stoppen met roken vindt veelal plaats in groepsverband omdat dit voor veel mensen een extra stimulans is om daadwerkelijk te stoppen. Daarnaast worden medicijnen of nicotinevervangers voorgeschreven die de ontwenningsverschijnselen van nicotine of de trek in sigaretten doen afnemen. Onderzoek toont aan dat behandeling met een combinatie van medicatie en begeleiding de kans op succes vergroot. De cursus valt onder de basisverzekering waardoor je wel de kosten van het eigen risico dient te betalen. Lukt het je echter om te stoppen, dan heb je deze kosten vaak binnen enkele maanden terugverdiend.

Voor vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering betaal je overigens geen eigen risico.


Delen

Iedereen kan korting krijgen, ook u!

  Korting Basis Korting Aanvullend Premie naturapolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico) Premie restitutiepolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico)
n.v.t. n.v.t. 122,- 125,-
8% 20% n.v.t. 118,31
8% 6% n.v.t. 116,30
3% 7% n.v.t. 129,71
n.v.t. n.v.t. n.v.t. 119,25
6% 10% 113,69 119,33
×