Het verschil tussen een restitutiepolis en een naturapolis

Een restitutiepolis of een naturapolis. Een kwestie van vrije zorgkeuze.

Het verschil tussen een restitutiepolis en een naturapolis

Regelmatig krijgen wij vragen over het verschil tussen Naturapolis en een Restitutiepolis. Daarom onderstaand een korte uitleg.

Restitutiepolis

Bij een restitutiepolis kunt u naar een zorgverlener van uw voorkeur. U moet soms zelf eerste voor de behandeling betalen, maar kan de kosten achteraf terugkrijgen van de verzekeraar. Voor een restitutiepolis betaalt u meestal een hogere zorgpremie.

Naturapolis

Bij een naturapolis maakt u gebruik van gebruik van de diensten van zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft afgesloten. De rekening gaat rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Gaat u naar een zorgverlener waarmee uw verzekeraar geen contract heeft afgesloten? Dan loopt u het risico dat uw verzekeraar de kosten slechts gedeeltelijk of zelfs helemaal niet vergoedt. Op de website van uw zorgverzekeraar treft u een overzicht aan met gecontracteerde zorgaanbieders.

Budgetpolis

Sinds 2014 is ook de budgetpolis aan dit rijtje toegevoegd.Een budgetpolis is een uitgeklede naturapolis. Bij de budgetpolis is het aantal zorgverleners waaruit  u kunt kiezen en het aantal behandelingen waarop u recht heeft, beperkt. Doorgaans kunt u kiezen uit zorgverleners zoals de reguliere ziekenhuizen, artsen, therapeuten en apotheken.

Bij een bugetpolis kan het voorkomen dat u aanzienlijk verder moet reizen voor de zorg die u nodig heeft. Zeker wanneer u vaker voor een behandeling naar het ziekenhuis moet kan dit erg vervelend zijn. Wanneer u dan toch kiest voor een ziekenhuis bij u in de buurt, dan kan het zijn dat u een eigen bijdrage van 20-35% betaalt. EuroZorg heeft ervoor gekozen om de budgetpolis om die redenen niet in het aanbod op te nemen.

Meer weten?

Persoonsgegevens

Uw vraag of opmerking


Delen

Iedereen kan korting krijgen, ook u!

  Korting Basis Korting Aanvullend Premie naturapolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico) Premie restitutiepolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico)
n.v.t. n.v.t. 122,- 125,-
8% 20% n.v.t. 118,31
8% 6% n.v.t. 116,30
3% 7% n.v.t. 129,71
n.v.t. n.v.t. n.v.t. 119,25
6% 10% 113,69 119,33
×