Nederlanders bezuinigen op zorgverzekering

Nederlanders bezuinigen op hun zorgverzekering. Consumenten schrappen de aanvullende zorgverzekering en verhogen het eigen risico.

Nederlanders bezuinigen op zorgverzekering

Nederlanders bezuinigen massaal op hun zorgverzekering. Meer consumenten willen alleen een basisverzekering en hebben hun aanvullende verzekeringen opgezegd, concludeert het AD* woensdag 11 december uit een rondgang langs vergelijkingssites en zorgverzekeraars. Verder overwegen meer mensen het eigen risico te verhogen. Vorig jaar koos 7,5 procent voor het hoogste vrijwillige eigen risico van vijfhonderd euro (naast het verplichte eigen risico). Dit jaar overweegt elf procent dat.

Of de bezuiniging op de zorgpremie de consument uiteindelijk een besparing oplevert, kan pas aan het einde van 2014 worden opgemaakt. Een bezoek aan een specialist bijvoorbeeld loopt al snel in de papieren en gaat direct ten koste van uw eigen risico. Mogelijk heeft u nooit fysiotherapie nodig, maar wat als een sportblessure roet in het eten gooit? Of u krijgt nekklachten als gevolg van een verkeerde houding op uw werkplek. Een aanvullende verzekering zorgt er dan voor dat u niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. Wilt u het risico toch aangaan? Dan is een financiële buffer, om deze onverwachtse tegenslagen op te vangen, noodzakelijk.

Naast het schrappen van de aanvullende verzekering zijn er meer mogelijkheden om te besparen op uw zorgpremie. Wij hebben alvast wat bespaartips voor u op een rij gezet.

*Lees het volledige artikel in het Algemeen Dagblad.


Delen

Iedereen kan korting krijgen, ook u!

  Korting Basis Korting Aanvullend Premie naturapolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico) Premie restitutiepolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico)
n.v.t. n.v.t. 122,- 125,-
8% 20% n.v.t. 118,31
8% 6% n.v.t. 116,30
3% 7% n.v.t. 129,71
n.v.t. n.v.t. n.v.t. 119,25
6% 10% 113,69 119,33
×