Run op cursus stoppen met roken

Eigen risico op? Voor veel mensen is dit aanleiding om te starten met een cursus "stoppen met roken".

Run op cursus stoppen met roken

Verzekerden die hun eigen risico voor dit jaar al hebben opgemaakt, zijn begonnen aan de eindejaarsrun. Medicijnen worden ingeslagen, brillen en hoortoestellen worden aangeschaft, maar het meest opvallend is het aantal mensen die zich op dit moment aanmeldt bij ziekenhuizen voor een cursus stoppen met roken. Volgens het Dagblad van het Noorden, krijgen ziekenhuizen deze maanden opvallend veel aanmeldingen. De cursus wordt weliswaar aangeboden in de basisverzekering, maar valt ook onder het eigen risico dat in 2013 nog € 350,- bedraagt. Nu de eindafrekeningen van de zorgverzekeraars binnenkomen en mensen zien dat hun eigen risico al is betaald, is de stap om met de "stoppen met roken" cursus te starten een stuk kleiner.

Een cursus stoppen met roken vindt veelal plaats in groepsverband omdat dit voor veel mensen een extra stimulans is om daadwerkelijk te stoppen. Daarnaast worden medicijnen of nicotinevervangers voorgeschreven die de ontwenningsverschijnselen van nicotine of de trek in sigaretten doen afnemen. Onderzoek toont aan dat behandeling met een combinatie van medicatie en begeleiding de kans op succes vergroot.

Mensen die in december nog aan de cursus beginnen, krijgen mogelijk pas in 2014 de rekening. 'Maar ook dan heb je dat bedrag in drie maanden terugverdiend als je stopt met roken', relativeert longarts Henk Kramer van het Martini Ziekenhuis.

Bron: Dagblad van het Noorden


Delen

Iedereen kan korting krijgen, ook u!

  Korting Basis Korting Aanvullend Premie naturapolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico) Premie restitutiepolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico)
n.v.t. n.v.t. 122,- 125,-
8% 20% n.v.t. 118,31
8% 6% n.v.t. 116,30
3% 7% n.v.t. 129,71
n.v.t. n.v.t. n.v.t. 119,25
6% 10% 113,69 119,33
×