Wijzigingen zorgverzekering 2019

Het eigen risico blijft € 385,- per verzekerde. De zorgtoeslag gaat omhoog.

Wijzigingen zorgverzekering 2019

De zorgpremies voor 2019 zijn inmiddels bekend.  De gemiddelde stijging van de basisverzekering in 2019 komt neer op 6,41 euro per maand, ofwel 76,92 euro op jaarbasis. Daarmee komt de gemiddelde zorgpremie uit op 118,34 euro per maand bij een eigen risico van 385 euro. De verschillen per zorgverzekering zijn dit jaar groot. Vergelijken loont dus. EuroZorg heeft een aantal goede zorgverzekering voor u geselecteerd en de premies voor u op een rij gezet.

Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2019?

Vanaf 1 januari 2019 wordt de basisverzekering uitgebreid. De hoogte van het eigen risico blijft € 385.

Uitbreiding basispakket zorgverzekering

Vanaf 1 januari 2019 wordt het basispakket uitgebreid met de volgende vergoedingen:

 • Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)   Vergoeding van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Huisartsen kunnen mensen met een matig gezondheidsrisico door overgewicht doorverwijzen. De GLI richt zich op het verwerven en behouden van een gezonde leefstijl. Er wordt tegelijkertijd gewerkt aan gezonder eten, meer bewegen en aan een blijvende aanpassing van het gedrag op deze terreinen. Een GLI-programma duurt 2 jaar en kent een behandelfase en een onderhoudsfase.
 • Zittend ziekenvervoer:  De vergoeding van zittend ziekenvervoer wordt ruimer. Hierdoor kunnen patiënten gebruik maken van vervoer (niet ambulance) van en naar consulten, onderzoek en controles, als deze samenhangen met de behandeling. In 2018 wordt alleen het vervoer vergoed als de patiënt een behandeling moet ondergaan.
 • Oefentherapie bij COPD:   Vanaf 1 januari 2019 wordt oefentherapie bij COPD vergoed vanaf de eerste behandeling. Nu moeten patiënten de eerste 21 behandelingen nog zelf betalen. Wel komt er een maximum op het aantal behandelingen dat vergoed wordt. In het eerste behandeljaar zijn dit er maximaal 70. In de jaren daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD.

Paracetamol, vitaminen en mineralen uit het basispakket

Vanaf 1 januari 2019 worden paracetamol, vitaminen en mineralen die ook zonder recept bij de apotheek of drogist te verkrijgen zijn niet langer vergoed uit het basispakket.

Hoogte verplicht eigen risico

Het verplicht eigen risico in 2019 blijft € 385.

Controleren de vergoedingen altijd bij uw zorgverzekeraar

Wilt u precies weten hoeveel u vergoed krijgt voor bepaalde zorg? Dat kunt u het beste aan uw eigen zorgverzekeraar vragen. Want het maakt veel uit wat voor zorgverzekering u heeft en wat u daarin vergoed krijgt.

Bron: http://www.rijksoverheid.nl


Bent u al verzekerd bij deze zorgverzekering en wilt u gebruik maken van deze korting? Dat kan. Vul dan het formulier hieronder in.
Gegevens zorgverzekering
 •   Nationale Nederlanden (voorheen Delta Lloyd)
 •   Menzis
 •   Ohra
 •   ONVZ
 •   Stad Holland
 •   VGZGegevens verzekeringnemer •   Ik ga akkoord.

Ik wil mijn lopende verzekering vanaf 1 januari 2019 via Eurozorg laten lopen. Mijn verzekeraar blijft ongewijzigd.

 •  Subscribe to our newsletter


Delen

Iedereen kan korting krijgen, ook u!

  Korting Basis Korting Aanvullend Premie naturapolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico) Premie restitutiepolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico)
n.v.t. n.v.t. 122,- 125,-
8% 20% n.v.t. 118,31
8% 6% n.v.t. 116,30
3% 7% n.v.t. 129,71
n.v.t. n.v.t. n.v.t. 119,25
6% 10% 113,69 119,33
×