Wintersport? Check je verzekering

Jaarlijks komen ca. 1000 wintersporters met een gipsvlucht naar huis. Een op de vijf is onvoldoende verzekerd. Check waarvoor je een verzekering met wintersportdekking nodig hebt.

Wintersport? Check je verzekering

Naar schatting 220.000 Nederlanders gaan onvoldoende verzekerd op wintersport. Niet alle wintersporters sluiten een aanvullende reisverzekering af en soms is in de reisverzekering geen wintersportdekking opgenomen, terwijl de verzekerde denkt dat dit wel het geval is.

Wanneer u in het buitenland verblijft, vallen de kosten voor spoedeisende zorg onder de basisverzekering. Waarom heeft u dan toch een reisverzekering met wintersportdekking (incl. geneeskundige kosten) nodig? Onderstaand treft u een overzicht aan van kosten die niet verzekerd zijn zonder wintersportdekking.

• Het vervoer met een banaan of sneeuwscooter vanaf de piste. (ca. € 600,-);
• Helikoptervlucht naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis (€ 3.500,-);
• Gipsvlucht naar Nederland (€ 5.000-10.000,-);
• Meerkosten van dure buitenlandse klinieken.

Daarnaast bent u met een goede reisverzekering ook verzekerd van materiële schade. Voor de onbenutte dagen van een skipas kunt u met een medische verklaring vaak vanuit het skigebied een vergoeding krijgen. Zit dit niet bij uw skipas in, dan geldt ook hier, net als bij uw ongebruikte skihuur, kapotte ski’s en geboekte lessen, dat de reisverzekering hierin bijspringt.
Het is duidelijk dat de kosten snel op kunnen lopen. Check dus voor vertrek nog even uw reisverzekering. Heeft u al een wintersportdekking en gaat u mogelijk ook buiten de piste skiën? Ook dan is het goed om de voorwaarden erop na te lezen. Sommige verzekeringen dekken namelijk enkel de kosten van letsel op de geprepareerde pistes.


Delen

Iedereen kan korting krijgen, ook u!

  Korting Basis Korting Aanvullend Premie naturapolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico) Premie restitutiepolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico)
n.v.t. n.v.t. 122,- 125,-
8% 20% n.v.t. 118,31
8% 6% n.v.t. 116,30
3% 7% n.v.t. 129,71
n.v.t. n.v.t. n.v.t. 119,25
6% 10% 113,69 119,33
×