Wordt fysiotherapie vergoed?

De Basisverzekering vergoedt fysiotherapie bij voor volwassenen bij chronische aandoeningen die staan op een zogenaamde ‘chronische lijst’.

Wordt fysiotherapie vergoed?

en pas vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen betaalt u zelf. De overheid heeft hiertoe besloten om de groei van de uitgaven in de zorg te remmen.

U bent 18 jaar of ouder?
Als u een bepaalde chronische aandoening heeft, krijgt u fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. De overheid heeft een overzicht van chronische aandoeningen opgesteld, die voor vergoeding in aanmerking komen.  Deze vindt u hier.

U betaalt de eerste 20 behandelingen dus zelf. Let op: De 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.
Heeft u bekkenfysiotherapie in verband met urine-incontinentie nodig, dan krijgt u de eerste 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed.
Wilt u ‘niet-chronische’ fysiotherapie omdat u bijvoorbeeld geopereerd bent, dan vergoedt de Basisverzekering niets. Hiervoor en voor de 1e 20 zojuist genoemde behandelingen chronische fysiotherapie, kunt u een aanvullende verzekering sluiten.

U bent jonger dan 18 jaar?
Dan gelden andere regels. U krijgt de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat, dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer (maximaal 9).
Als er sprake van een bepaalde chronische aandoening, dan krijgt u alle behandelingen vergoed, als de aandoening voorkomt op het overzicht chronische aandoeningen.

Aanvullende verzekering
U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed. De aanvullende pakketten van zorgverzekeraars verschillen. Dat geldt ook voor de vergoedingen en de vraag of u een eigen bijdrage moet betalen.

Prijzen fysiotherapie
Er gelden geen vaste prijzen voor fysiotherapie en oefentherapie. Elke fysiotherapeut heeft in de behandelkamer een prijslijst zichtbaar hangen.

Geen verwijzing nodig voor fysiotherapie
U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Het is wel verstandig bij uw zorgverzekeraar na te gaan of deze een contract heeft met de fysiotherapeut van uw keuze. Als u naar een niet-gecontracteerde fysiotherapeut gaat kan de vergoeding lager zijn of u krijgt mogelijk niets vergoed.

Snel naar uw eigen zorgverzekeraar
AGIS
Avero Achmea
De Amersfoortse
Delta Lloyd
ONVZ
Stad Holland Zorgverzekeraar
VGZ


Delen

Iedereen kan korting krijgen, ook u!

  Korting Basis Korting Aanvullend Premie naturapolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico) Premie restitutiepolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico)
n.v.t. n.v.t. 122,- 125,-
8% 20% n.v.t. 118,31
8% 6% n.v.t. 116,30
3% 7% n.v.t. 129,71
n.v.t. n.v.t. n.v.t. 119,25
6% 10% 113,69 119,33
×