Zorgeloos genieten

De zorgverzekering voor uw kind. Waar moet u aan denken.

Zorgeloos genieten

Tot hun 18e verjaardag zijn kinderen gratis meeverzekerd op de zorgverzekeringspolis van hun ouders. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw kind de beste zorg krijgt en welke beslissingen voor uw eigen zorgverzekering hebben invloed op de zorg voor uw kind?

Vergeet niet uw kind aan te melden bij uw zorgverzekeraar

Om recht te hebben op zorg voor uw kind, bent u verplicht uw kind binnen vier maanden na de geboorte aan te melden bij uw zorgverzekeraar. Doet u dit niet, dan worden eventuele zorgkosten mogelijk niet gedekt via uw zorgverzekering en kunt u onverwachts voor hoge kosten komen te staan.

Kies voor de verzekering met de beste dekking

Uw kind wordt niet automatisch ingeschreven bij de ouder met de beste dekking op de zorgverzekering. Bekijk dus kritisch wie van de ouders de meest uitgebreide polis heeft, en schrijf uw kind of kinderen in onder deze polis.

Geen eigen risico voor kinderen

Op zorg voor kinderen geldt geen eigen risico. Bij de afweging van de beste polis, hoeft u dus geen rekening te houden met de vrijwillige ophoging van het eigen risico van een van de ouders.

 

De meest voorkomende zorg voor kinderen wordt gedekt door de basisverzekering, hieronder vallen onder meer:

  •     Bezoek huisarts
  •     Meest voorkomende tandartskosten
  •     Verblijf ziekenhuis
  •     Medicijnen
  •     Hulpmiddelen
  •     Ziekenvervoer
  •     Fysiotherapie (tot 18 behandelingen)
  •     Dyslexiezorg (7 t/m 11 jaar)
  •     Logopedie

Zorg voor kinderen die niet onder de basisverzekering valt betreft:

Orthodontie

Ca. 45% van de kinderen heeft tegenwoordig een beugel. De kosten voor een behandeling kunnen behoorlijk oplopen. In de meeste gevallen wordt orthodontie tot 18 jaar niet vergoed vanuit de basisverzekering. Dit geldt alleen bij een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, gebit of kaak. De orthodontische behandeling voor kinderen tot 18 jaar wordt mogelijk wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de ouder (mits uw kind op deze polis is bijgeschreven). 

Andere kosten die niet onder de basiszorgverzekering vallen zijn kosten voor bijv. de aanschaf van een plaswekker, alternatieve geneeswijzen of een cosmetische correctie. Verder is het mogelijk dat u bij de behandeling van gedrags- en ontwikkelingsstoornissen een eigen bijdrage voor bepaalde behandelingen of medicijnen moet betalen.

 

 


Delen

Iedereen kan korting krijgen, ook u!

  Korting Basis Korting Aanvullend Premie naturapolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico) Premie restitutiepolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico)
n.v.t. n.v.t. 122,- 125,-
8% 20% n.v.t. 118,31
8% 6% n.v.t. 116,30
3% 7% n.v.t. 129,71
n.v.t. n.v.t. n.v.t. 119,25
6% 10% 113,69 119,33
×