Zwanger een zorgverzekering kiezen

Zwangerschap en je zorgverzekering. Wat vergoedt de basisverzekering en wat kan je aanvullend verzekeren.

Zwanger een zorgverzekering kiezen

Ben je zwanger, of heb je een kinderwens? Dan is het goed om hier met het afsluiten van een zorgverzekering rekening mee te houden. Niet alle kosten worden namelijk door de basisverzekering vergoed. De basisverzekering vergoedt de kosten van de kraamhulp, de verloskundige en een ziekenhuisbevalling op medische indicatie. Voor kraamzorg thuis betaal je wel een eigen bijdrage van € 4,10 per uur. Een poliklinische bevalling zonder medische noodzaak wordt vergoed tot een maximum van € 200,- per dag. Je eigen bijdrage hiervoor kan fors oplopen.

Wil je geen eigen bijdrage betalen voor kraamzorg of een poliklinische bevalling? Dan is het raadzaam hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. De vergoedingen verschillen per verzekeraar. Welke verzekering voor jou interessant is, hangt af van je totale zorgbehoefte. Kijk je puur naar de premie/kwaliteitsverhouding voor zwangerschapsgerelateerde zorg, dan is Delta Lloyd Start een goede optie. Deze restitutieverzekering vergoedt 100% van je eigen bijdrage bij kraamzorg en poliklinische bevalling, tegen een premie van € 101,25 per maand. Ook vergoedt deze verzekering tot € 200,- voor gezondheidscursussen rondom de bevalling en zijn er mogelijkheden voor extra zorg na de bevalling. Wat deze verzekering niet heeft, is een kraampakket. Veel verzekeringen bieden dit pakket t.w.v. ca. € 30,- wel aan. De hogere premie weegt echter in veel gevallen niet op tegen de kosten.

Is jullie kindje geboren? Vergeet dan niet dit aan de verzekeringsmaatschappij door te geven. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders. Kies hiervoor de polis met de meest uitgebreide dekking.


Delen

Iedereen kan korting krijgen, ook u!

  Korting Basis Korting Aanvullend Premie naturapolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico) Premie restitutiepolis (incl. korting, gebaseerd op € 385,- verplicht eigen risico)
n.v.t. n.v.t. 122,- 125,-
8% 20% n.v.t. 118,31
8% 6% n.v.t. 116,30
3% 7% n.v.t. 129,71
n.v.t. n.v.t. n.v.t. 119,25
6% 10% 113,69 119,33
×